Prenove

Festivalna dvorana na Bledu

Avtorji: Aleš Vodopivec, Mojca Kocbek Vimos, Nena Gabrovec

Lokacija: Bled, Slovenija

Leto izvedbe projekta: 2017

Fotografije: Mare Mutič

Opis projekta: 

Arhitekturna zasnova Festivalne dvorane na Bledu arhitekta Ivana Spinčiča je zgleden primer paviljonskega objekta v zelenju. Zanj je značilen lahek, transparenten steklen ovoj in ga je kot takega potrebno ohranjati. Objekt je bil prenovljen leta 1988 po načrtih arhitekta Aleša Vodopivca in ohranja prvotni arhitekturni izraz steklenega paviljona v zelenju. Festivalna dvorana Bled (s kapaciteto 512 sedežev v osrednji dvorani in približno dodatnih 200 v treh konferenčnih dvoranah galerijskega dela) stoji tik ob obali Blejskega jezera. Projekt zajema prenovo notranjega dela steklene fasade, prenovo kletnih prostorov, novo dvigalo in prenovo konferenčnih dvoran v prvem nadstropju. Vsi ti deli so zaradi pomanjkljive tehnične opremljenosti in prostorske nefleksibilnosti neustrezni. Projekt prenove vključuje tudi tri sodobno opremljene prevajalske kabine in nove servisne prostore v prvi etaži.

Festivalna dvorana na Bledu
RUSKA DAČA ATRIJ ZRC
12 of 32