Predavatelji 2021

prof. dr. Berndt Zeitler

Prof. Dr.-Ing. Berndt Zeitler

 

predava o gradbeni akustiki in tehnični akustiki kot profesor oddelka za gradbeno fiziko na Univerzi za uporabne znanosti v Stuttgartu (HFT). Vodil je tudi skupino za akustiko na Inštitutu za uporabne raziskave (IAF) pri HFT. Raziskave njegove skupine segajo od temeljnih raziskav do uporabnih raziskav v podporo industriji, standardom in kakovosti življenja. Teme segajo od udarnega, strukturnega zvoka ter prenosa in izolacije zvoka v zraku do psihoakustike in urbane akustike.

Preden je delal na HFT, je dr. Berndt Zeitler skoraj 10 let delal v Nacionalnem raziskovalnem svetu Kanade (NRC). Njegovo delo je bilo osredotočeno na prenos zvoka v stavbah. S svojo ekipo je vodil številne projekte na področju prenosa zračnega in zvočnega zvoka, da bi partnerjem v industriji pomagal razviti rešitve za severnoameriški in tuji trg. V zadnjih fazah je večina teh raziskav prispevala k podpori spremembi Nacionalnega gradbenega zakonika Kanade.

Berndt Zeitler je po tem, ko je doktoriral iz akustike na Tehniški univerzi v Berlinu v Nemčiji in opravil raziskave o hrupu železnic in notranjem hrupu v vozilih, nekaj let pa je sodeloval na oddelku za reaktivne motorje v Rolls-Royceu

prof. dr. Berndt Zeitler
dr. Matjaž Žnidaršič prof. dr. MIHA TOMAŽEVIČ
9 of 25