Predavatelji G

Marko Zvonković, KOLPA

  • Marko Zvonković, univ. dipl. inž. arh.
  • Vodja oddelka za dizajn v podjetju Kolpa d.o.o.
  • Marko Zvonkovič, univerzitetni diplomirani inženir arhitekture in vodja oddelka za dizajn v podjetju Kolpa d.o.o. že desetletje kreira številne produkte blagovnih znamk Kolpa san, Kerrock in Unique ter številne sejemske razstavne paviljone in showroome kot so v Ljubljani, Zagrebu, Budimpešti, Parizu, Atenah, Frankfurtu, Rijadu, Moskvi in Sankt Peterburgu. Zanimiva projektantska pot ga je s področja študija arhitekture in sicer smeri urbanizma preusmerila tudi na področje industrijskega oblikovanja ter so se v takšnem razpletu merske enote pri projektiranju iz kilometrov pretvorile celo v milimetre.

    Pri oblikovanju vedno išče inspiracijo v naravi, umetnosti in človekovih emocijah.

    Zavzema se za eleganten in inovativen dizajn produktov, kateri so privlačni tako arhitektom kot tudi končnim uporabnikom ter pri oblikovanju produktov vedno gleda široko sliko v kontekstu najnovejših trendov, funkcionalnosti, ergonomije, kakovosti, trajnosti in posledično tudi ekologije. Pomembno pa mu je tudi kreirati produkt z visoko estetsko in funkcionalno vrednostjo, ki je splošnemu uporabniku še vedno cenovno dostopen.

    Pri vsakem lansiranju novih produktov so ti produkti odlično sprejeti tako s strani kupcev kot tudi stroke ter podjetju zagotavljajo močan status blagovnih znamk, ki imajo velik ugled tudi v svetovnem merilu.

Marko Zvonković, KOLPA
mag.Cirila Colnar Mikeln, HELIOS ing. Allen Dudine, FIBRENET
7 of 31