Predavatelji A

TOMAŽ KRIŠTOF predsednik ZAPS

Tomaž Krištof

Rojen v Mariboru leta 1974, živi v Ljubljani. Ustanovitelj in vodja arhitekturnega biroja Studio Krištof d.o.o., soustanovitelj in prokurist podjetja Dominum - celovite prenove d.o.o., lastnik blagovne znamke Duediligence Slovenija, doktorand Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, redni sodelavec oddelka za arhitekturo FGPA v Mariboru, nekdanji sodelavec Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Trenutno predseduje Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije.

Diplomiral je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani pri mentorju prof. Milošu Florijančiču leta 2002, je redni sodelavec seminarja prof. Uroša Lobnika na Oddelku za arhitekturo FGPA v Mariboru, v preteklih letih tudi seminarja prof. Jureta Sadarja na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Je doktorand Fakultete za arhitekturo v Ljubljani z doktorsko nalogo z naslovom "Arhitektura kot jelenje rogovje skupnosti."

Svoja dela je predstavljal na več predavanjih in konferencah v Sloveniji in tujini, kot ahitekturni kritik objavljal kolumne in kritike v revijah Hiše, AB in Mladina, prejel je nagrado Zlati svinčnik in nominacijo za nagrado Mies van der Rohe (kot soavtor obnove Slovenske ceste) ter več natečajnih nagrad, bil eden izmed razstavljavcev na slovenskem paviljonu na arhitekturnem bienalu v Benetkah leta 2016 in samostojno na arhitekturnem trienalu v Smalandu na Švedskem istega leta, sodeloval je na več arhitekturnih konferencah in okroglih mizah v Sloveniji in tujini (Makedonija, Bosna, Italija, Španija, Kitajska, Turčija,…). V zadnjih letih ob arhitekturni praksi raziskuje možnosti celovite prenove večstanovanjskih blokov iz druge polovice 20. stoletja let pri nas, in vpliv političnega na arhitekturo.

V mandatu 2019-23 je izvoljen za predsednika Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS). Pred tem je v mandatu 2017-19 bil član upravnega odbora ZAPS, v mandatu 2013-15 pa član skupščine ZAPS.

TOMAŽ KRIŠTOF predsednik ZAPS
Rok Žnidaršič, Jerneja Fischer Knap doc.dr.sc. Maroje Mrduljaš
3 of 8